Dvorac Oršić i muzej seljačke bune - Gornja Stubica

Posjet Gupčevom kraju
Dvorac Oršić i muzej seljačke bune - Gornja Stubica
Dvorac Oršić i muzej seljačke bune - Gornja Stubica
Dvorac Oršić i muzej seljačke bune - Gornja Stubica
Dana: 
1
Noćenja: 
0

Lipa (prema narodnoj predaji stara više od 400 godina) jedini je živi svjedok seljačke bune pod vodstvom Matije Gupca iz 1573.godine. Na susjednom brežuljku Samci, u zelenilu dobro održavanog parka barokni je plemićki dvorac obitelji Oršić, kojeg je sagradio grof Krsto Oršić 1756.godine. Sada je tu mjesto stalnog postava Muzeja seljačkih buna. Niže dvorca, a u smjeru crkve, monumentalni je Augustinčićev spomenik seljačkoj buni i Matiji Gupcu, rađen u bronci i zelenom kamenu s Medvednice. Spomenik velikih dimenzija dominira stubičkom dolinom, poprištem krvavih povijesnih događanja.

 PROGRAM IZLETA:

Polazak ispred škole u jutarnjim satima. Vožnja turističkim autobusom u pravcu Zagorja i Gornje Stubice. Po dolasku posjet muzeju seljačke bune, razgled Augustinčićevog spomenika...Slijedi odlazak do Gupčeve lipe. Razgled aviona - spomenika heroju Domovinskog rata Rudolfu Perišinu koji je srušen u vrijeme domovinskog rata. Nakon razgleda, odlazak na Majsecovo imanje gdje se nalazi obnovljen i u funkciji stari mlin, u kojem se melje žito starih sorata kukuruza, a pored mlina protiće mlinski potok. Obnovljene su i tri zagorske tradicijske kuće. Izuzetnu vrijednost ovom izuzetnom tradicijskom prostoru daje izvorni prirodni ambijent. Sve to okružuje prelijepu sunčanu dolinu u kojoj se nalazi jedinstveni Hrvatski vrt perunika. Ručak na imanju, zatim slobodno za sportske aktivnosti do polaska za školu. Predviđeni povratak ispred škole u kasnim poslijepodnevnim satima.

Cijena uključuje: 
prijevoz udobnim turističkim autobusom, (klima, video), turističkog pratitelja tijekom izleta,sve razglede prema programu,pedagoški nadzor učenika – 2 razrednika u pratnji,ulaznica za galeriju Augustinčića,ulaznicu za staro selo Kumrovec,posjet i ručak na imanju,osiguranje od nezgode, osiguranje jamčevine,troškove organizacije i PDV.
Napomena: 
Dobrovoljno zdravstveno osiguranje ili paket putnog osiguranja tijekom boravka u inozemstvu moguće je zaključiti prilikom sklapanja ugovora o putovanju.U slučaju promjene elemenata kalkulacije (povećanje cijena smještaja, prijevoza, manji broj osoba od minimuma) agencija zadržava pravo promjene cijene aranžmana. U cijene aranžmana uračunat je popust za plaćanje gotovinom ili čekovima.