Krapina - Trakošćan

Posjet muzejima
Krapina - Trakošćan
Krapina - Trakošćan
Dana: 
1
Noćenja: 
0

Lokalitet Hušnjakovo u Krapini najpoznatije je svjetsko nalazište neandretalskog čovjeka s najbogatijom i najraznolikijom fosilnom zbirkom.

Lokalitet Hušnjakovo u Krapini najpoznatije je svjetsko nalazište neandretalskog čovjeka s najbogatijom i najraznolikijom fosilnom zbirkom. Zaštićeno je kao prvi paleontološki spomenik prirode u Hrvatskoj. Geološka i paleontološka istraživanja trajala su od 1899. do 1905. godine, pod nadzorom poznatog znanstvenika Dragutina Gorjanovića Krambergera. U naslagama špilje, nađeno je oko devet stotina ljudskih fosilnih kostiju, brojna kamena oruđa iz razdoblja paleolitika te fosilni ostaci špiljskog medvjeda, vuka, losa, golemog jelena, toplodobnog nosoroga, divljeg goveda i drugih životinja. Starost ovog bogatog nalazišta odgovara vremenu od prije 130 000 godina.

PROGRAM IZLETA

Polazak ispred škole u jutarnjim satima. Vožnja udobnim turističkim autobusom prema Krapini - glavnog kulturnog središta hrvatskog zagorja. Posjet jednom od najbogatijih paleoantropoloških nalazišta na svijetu HUŠNJAKOVOJ POLUSPILJI u kojoj su postavljene rekonstrukcije praljudi i ondašnjih životinja u naravnoj veličini na otvorenom prostoru. Djeca mogu razgledati muzej evolucije sa stalnom postavom o evoluciji čovjeka, nađenih predmeta koje je izradila ljudska ruka (strugala, šiljci, koštana sjekira...). Nastavak vožnje do najljepšeg dvorca Hrvatske TRAKOŠĆANA koji je tijekom vremena doživio mnoge preinake, a današnji izgled dobio je pod vodstvom obitelji Drašković. Razgled muzejske postave s originalnim namještajem i galerijom portreta nekadašnjih vlasnika. Nakon muzeja odlazak na ručak u obližnji restoran, a zatim opuštanje, igra i razonoda. Slobodno vrijeme do povratka za Zagreb. Povratak ispred škole u poslijepodnevnim satima po dogovoru.

 

 

 

 

Cijena uključuje: 
prijevoz turističkim autobusom (klima, video),turističkog pratitelja,pedagoški nadzor učenika – 2 razrednika u pratnji,razglede prema programu,ulaznica za muzej Hušnjakovo,ulaznicu za Trakošćan,osiguranje od nezgode i jamčevinu,troškove organizacije i realizacije izleta te PDV
Napomena: 
Dobrovoljno zdravstveno osiguranje ili paket putnog osiguranja tijekom boravka u inozemstvu moguće je zaključiti prilikom sklapanja ugovora o putovanju.U slučaju promjene elemenata kalkulacije (povećanje cijena smještaja, prijevoza, manji broj osoba od minimuma) agencija zadržava pravo promjene cijene aranžmana. U cijene aranžmana uračunat je popust za plaćanje gotovinom ili čekovima.