Lika

Vrila Gacke - Kuterevo - Krasno - NP Sjeverni Velebit
Lika
Lika
Lika
Dana: 
2
Noćenja: 
1

1.dan: Zagreb - Vrila Gacke - Kuterevo - Krasno Polazak ispred škole u jutanjim satima po dogovoru. Vožnja turističkim autobusom u smjeru Karlovca i Ogulina  prema Smiljanu rodnom mjestu Nikole Tesle. Koncept Memorijalnog centra sastavljen je od raznih sadržaja koje možete pogledati u prilogu programa. Nakon posjeta muzeju nastavljamo vožnju do vrila Gacke, prikaz starog načina mljevenja žita i pranja tepiha u stupama (tok vode prirodno vrti i ispire tkanine) na  mlinicama na vrilima Gacke po želji ručak u restoranu ili iz torbe, te slobodno do odlaska do sela Kutereva smještenog na obroncima Velebita u kojem je sačuvana pučka arhitektura i osebujni narodni običaji te nešto što će zasigurno privući pažnju svakog ljubitelja životinja: u okviru naselja je ustanovljeno utočište za mlade medvjede, prvi ovakav projekt u Europi koje je osnovala grupa lokalnih entuzijasta, koje je moguće vidjeti iz neposredne blizine uz stručni nadzor.  Posjet medvjedićima (troškovi dobrovoljnog priloga uključeni u cijenu izleta). Nakon toga odlazak za KRASNO i Velebit, na čijoj se sjevernoj strani smjestio Nacionalni park Sjeverni Velebit. Krasno je najveće naselje na Velebitu na 800 m nadmorske visine. Najveća znamenitost Krasna je crkva Majke Božje Krasnarske iz XVIII. stoljeća, izgrađena na temeljima jedne srednjovjekovne crkvice. Najveću umjetničku vrijednost u crkvi predstavlja drveni kasetirani strop sa oslikanim scenama iz života Krista, Marije i svetaca s latinskim citatima iz 1740. godine. Ovdje se narod Primorja i Like od davnina okuplja 15. kolovoza na crkveni zbor u čast blagdana Velike Gospe. Razgled SVETIŠTA MAJKE BOŽJE OD KRASNA (troškovi dobrovoljnog priloga uključeni u cijenu). U Krasnom se nalazi i konoba Jure. Smještaj u sobe, odmor i slobodno do večere. Nakon večere zabava, noćenje. 2.dan: Krasno - Sjeverni Velebit - Senj - Zagreb Doručak, susret s osobljem iz NP s kojim dalje nastavljamo put do planinarskog doma na Zavižanu u sklopu kojega se nalazi i meteorološka stanica . Razgled iste, zatim slijedi šetnja do botaničkog vrta (cca 1,5 sati). Slobodno vrijeme za odmor do odlaska u Senj na kupanje ili drugo mjesto po želji grupe. Povratak za Zagreb u kasnim poslijepodnevnim satima po dogovoru.

 

Cijena uključuje: 
prijevoz modernim visokoturističkim autobusom,smještaj u Krasnom na bazi 1 polupansiona (doručak, večera),licenciranog turističkog pratitelja,gratis 2 učitelja u pratnji,sve razglede i izlete prema programu,organizaciju i realizaciju putovanja
Doplate: 
ulaznica za NP Sj Velebit, ulaznica za Kuterevo (medvjedići)
Napomena: 
Dobrovoljno zdravstveno osiguranje ili paket putnog osiguranja tijekom boravka u inozemstvu moguće je zaključiti prilikom sklapanja ugovora o putovanju.U slučaju promjene elemenata kalkulacije (povećanje cijena smještaja, prijevoza, manji broj osoba od minimuma) agencija zadržava pravo promjene cijene aranžmana. U cijene aranžmana uračunat je popust za plaćanje gotovinom ili čekovima.