Marija Bistrica i Lojzekova hiža

Marija Bistrica
Lojzekova hiža
Dana: 
1
Minimalan broj plaćenih osoba: 
45

Marija Bistrica je najveće marijansko svetište, smješteno u jugoistočnom dijelu Hrvatskog Zagorja na sjevernim obroncima Zagrebačke gore, udaljeno 30-tak km od glavnog grada. Svetište Majke Božje Bistričke ima kroz vjekove važno središnje mjesto u vjerskom životu hrvatskog naroda.

PLAN IZLETA: Polazak u jutarnjim satima, vožnja turističkim autobusom (klima, video) do najvećeg hrvatskog marijanskog svetišta Marije Bistrice. Po dolasku obilazak mjesta i crkve. Slijedi obilazak medičarskog obrta uz prezentaciju izrade medičarskih proizvoda. Djeca se upoznaju s načinom pripreme, miješanjem i oblikovanjem tijesta te za poklon dobivaju jedan od proizvoda. Nakon prezentacije odlazak na seosko imanje Lojzekova hiža, smješteno u selu Gusakovec, nedaleko od Marije Bistrice, gdje ćemo se upoznati s načinom života na selu. Obilazak domaćinstva i razgled domaćih životinja, razgled poljoprivrednih strojeva koji su se nekad koristili... Ručak iz domaće kuhinje, a nakon ručka igra i rekreacija na igralištu u dvorištu imanja... Na povratku usputno zaustavljanje kod Gupčeve lipe… Povratak u poslijepodnevnim satima.

Cijena uključuje: 
prijevoz turističkim autobusom (klima, video), turističkog pratitelja, pedagoški nadzor učenika – 2 razrednika u pratnji, razglede prema programu, prezentaciju licitarskog srca, poklon suvenir, boravak i ručak na imanju, osiguranje od nezgode i jamčevinu, agencijske troškove organizacije i realizacije izleta te PDV.
Napomena: 
Osiguranje: Dobrovoljno zdravstveno osiguranje ili paket putnog osiguranja tijekom boravka u inozemstvu moguće je zaključiti prilikom sklapanja ugovora o putovanju. Napomena: u slučaju promjene elemenata kalkulacije (povećanje cijena smještaja, prijevoza, manji broj osoba od minimuma) agencija zadržava pravo promjene cijene aranžmana. U cijene aranžmana uračunat je popust za plaćanje gotovinom ili čekovima.