NP Brijuni - Pula

NP Brijuni - Pula
NP Brijuni - Pula
NP Brijuni - Pula
Dana: 
1

Brijuni su skupina od dva veća i dvanaest manjih otočića uz zapadnu obalu Istre. Proglašeni su nacionalnim parkom i spomen-područjem 27. listopada 1983. godine. Pod zaštitom je ne samo cijelo otočje, nego i okolno more. Brijunski otoci su poznati po očuvanoj sredozemnoj vegetaciji hrasta crnike, visoke makije te borova i čempresa, djelomično oblikovanoj kao pejzažni park. Tu je zoološki vrt u prirodi, safari park s egzotičnim životinjama te vrijedna kulturna baština iz rimskog i bizantskog razdoblja. Uspoređivani s rajem zemaljskim, Brijuni su i danas oaza mira i začuđujuće darežljivosti prirode. Zbog izuzetne ljepote otoci su još od početka stoljeća omiljeno ljetovalište  svjetskih državnika i aristokracije.

PROGRAM IZLETA: Polazak u jutarnjim satima, vožnja turističkim autobusom kroz Gorski Kotar i Istru uz kraća usputna zaustavljanja… Dolazak u Fažanu, ukrcaj na brodicu te plovidba do NP Brijuni. Po dolasku razgled nacionalnog parka u trajanju cca 3 sata. Vlakom se posjećuju od centra otoka udaljeni arheološki lokaliteti; zaljev Verige s ostacima rimske vile rusticae iz I st.n.e. i Bizantski kastrum u zaljevu Dobrika, koji je bio naseljen od II st.p.n.e. do XIV st.n.e., kao i safari park u kojem u skladnoj zajednici žive zebre, somalijske ovce, indijska goveda, jednogrba deva, lame i slonovi. Arheološki muzej otoka smješten u mletačkom kaštelu iz 16 st. te mala gotička crkva Sv. Germana iz 15.st. sa stalnom izložbom kopija fresaka i glagoljskih spomenika Istre također su uvršteni u izletnički program kao i razgledavanje prirodoslovne zbirke te foto izložbe. Kraća pauza te povratak brodicom u Fažanu. Nastavljamo autobusom do Pule. Po dolasku razgled grada: Arena, dvojna i Herkulova vrata, slavoluk Sergijevaca, Augustov hram, forum… Nakon razgleda Pule slobodno do zakazanog povratka uz mogućnost organizacije ručka. Predviđeni povratak ispred škole u večernjim satima.  

Cijena uključuje: 
prijevoz turističkim autobusom (klima, video),turističkog pratitelja,pedagoški nadzor učenika – 2 razrednika u pratnji,razglede prema programu,ulaznicu za NP Brijuni,osiguranje od nezgode i jamčevinu te troškove organizacije i PDV.
Napomena: 
Dobrovoljno zdravstveno osiguranje ili paket putnog osiguranja tijekom boravka u inozemstvu moguće je zaključiti prilikom sklapanja ugovora o putovanju.U slučaju promjene elemenata kalkulacije (povećanje cijena smještaja, prijevoza, manji broj osoba od minimuma) agencija zadržava pravo promjene cijene aranžmana. U cijene aranžmana uračunat je popust za plaćanje gotovinom ili čekovima.