NP Plitvice | školski izlet

plitvice.jpg
Dana: 
1
Minimalan broj plaćenih osoba: 
45

Plitvička jezera proglašena su Nacionalnim Parkom 1949 godine u kojem je nanizano 16 prekrasnih manjih i većih jezera kristalne modro zelene boje. Vodu dobivaju od brojnih rječica i potoka, a međusobno su spojena pjenušavim kaskadama i šumnim slapovima. U NP Plitvička jezera pregrade između jezera, preko kojih padaju prekrasni slapovi i slapići nastaju na poseban prirodni način i predstavljaju vapnenaste tvorevine, koje su tvrdi, šupljikavi i lomljivi vapnenac a zovemo ih sedra. Iznimne prirodne ljepote jezera i slapova, bogatstvo flore i faune, kontrasti jesenjih boja, čarobni motivi zime, šume i planinski zrak, šetnja šumskim stazama i drvenim mostićima, udobni hoteli i restorani domaćeg ugođaja privlače veliki broj posjetitelja iz cijeloga svijeta.Svaki posjet novi je i neponovljiv doživljaj prirode, njene snage i ljepote.

PROGRAM IZLETA:
Polazak u jutarnjim satima, vožnja turističkim autobusom (klima, video) kroz Liku u pravcu NP Plitvička jezera, po dolasku razgled najpopularnijeg i najposjećenijeg hrvatskog nacionalnog parka, koji prema ocjeni UNESCO-a pripada najvišoj kategoriji spomenika prirode; vožnja brodićem i vlakom. Nakon razgleda parka slobodno poslijepodne za igru i rekreaciju uz mogućnost organizacije ručka uz doplatu u restoranu Poljana u Nacionalnom parku. Povratak u poslijepodnevnim ili večernjim satima.

Cijena uključuje: 
prijevoz turističkim autobusom (klima, video), turističkog pratitelja, pedagoški nadzor učenika – 2 razrednika u pratnji, razglede prema programu, ulaznicu za NP Plitvička jezera, osiguranje od nezgode i jamčevinu, troškove organizacije i PDV.
Doplate: 
ručak
Napomena: 
Osiguranje: Dobrovoljno zdravstveno osiguranje ili paket putnog osiguranja tijekom boravka u inozemstvu moguće je zaključiti prilikom sklapanja ugovora o putovanju. Napomena: u slučaju promjene elemenata kalkulacije (povećanje cijena smještaja, prijevoza, manji broj osoba od minimuma) agencija zadržava pravo promjene cijene aranžmana. U cijene aranžmana uračunat je popust za plaćanje gotovinom ili čekovima.