NP Risnjak i Špilja Lokvarka - Lokve

NP Risnjak i Špilja Lokvarka - Lokve
NP Risnjak i Špilja Lokvarka - Lokve
NP Risnjak i Špilja Lokvarka - Lokve
Dana: 
1

Risnjak je šumovit gorski masiv sjeverno od Rijeke, koji je ime dobio po risu, svom najpopularnijem stanovniku. Obuhvaća područje izvora rijeke Kupe, a zbog svog položaja na prijelazu iz Alpa u Dinaride te iz Sredozemlja u Srednju Europu, tu su na malom području okupljene gotovo sve vrste šuma ovih prostora te mnoge biljne i životinjske vrste. Među životinjama se posebno ističu mrki medvjed, ris, divlja mačka, divokoza, jelen, srna i orao. Ljepota šume, krški fenomeni, atraktivni izvori i veličanstveni vidici privlače na Risnjak brojne planinare i ljubitelje prirode. Risnjak je proglašen nacionalnim parkom 15. rujna 1953. godine.

PROGRAM IZLETA: Polazak u jutarnjim satima, vožnja turističkim autobusom do Lokvi, po dolasku predlažemo posjet špilji Lokvarki – najvećoj uređenoj špilji u Hrvatskoj, dugoj oko 1200m u 4 galerije, kojom se na nekim mjestima dolazi i do 140 m ispod razine tla... Razgled Lokvi i odlazak do Lokvarskog jezera, kraći odmor i osvježenje kod bistroa Jezero. Nastavljamo do NP Risnjak, po dolasku razgled uređene i poučne staze "LESKA", jedne od prvih objekata takve vrste u Hrvatskoj, a projektirana je i izvedena tako da je svakom posjetitelju omogućeno da je samostalno prijeđe. Staza je duga cca 4000 metara, a potrebno vrijeme za obilazak je oko 1 sat i 45 minuta. Možete vidjeti 16 obilježenih prirodnih fenomena: šumu, ponikvu, vjetroizvalu, gorsku livadu, šume bukve i jele, hranilišta za divljač, ponor, osmatračnicu, živi panj, šumu jele i rebrače, seosko domaćinstvo, izvor… Nakon razgleda slobodno uz mogućnost organizacije ručka uz doplatu.  Slobodno vrijeme za odmor i rekreaciju. Povratak ispred škole u večernjim satima.  

Cijena uključuje: 
prijevoz turističkim autobusom (klima, video),turističkog pratitelja,pedagoški nadzor učenika – 2 razrednika u pratnji,razglede prema programu,ulaznicu i stručno vodstvo za NP Risnjak,ulaznicu i stručno vodstvo za špilju Lokvarku,osiguranje od nezgode i jamčevinu,troškove organizacije i PDV.
Napomena: 
Dobrovoljno zdravstveno osiguranje ili paket putnog osiguranja tijekom boravka u inozemstvu moguće je zaključiti prilikom sklapanja ugovora o putovanju.U slučaju promjene elemenata kalkulacije (povećanje cijena smještaja, prijevoza, manji broj osoba od minimuma) agencija zadržava pravo promjene cijene aranžmana. U cijene aranžmana uračunat je popust za plaćanje gotovinom ili čekovima.