Obitelj Kezele - Ivanić Grad - Šumećani

Edukativne radionice na imanju Kezele
Obitelj Kezele - Ivanić Grad - Šumećani
Obitelj Kezele - Ivanić Grad - Šumećani
Obitelj Kezele - Ivanić Grad - Šumećani
Dana: 
1
Noćenja: 
0

U Šumečanima, selu u blizini Moslavačke gore nagomak Ivanić Grada, na rubu brežuljkaste i pitome šume Marče, nalazi se seosko gospodarstvo obitelji Kezele. Imanje je okruženo prekrasnom prirodom: šumom, livadama, oranicama, voćnjacima i vinogradima, a posebno je lijep pogled na Moslavačku goru. Na padinama Moslavačke gore, gdje su vinogradi sađeni još u rimsko doba, obrađuje se 5,5 hektara vinograda, proizvodi domaće vino, rakija i likeri. Na posjedu se nalazi velika staraštala, u kojoj se uzgajaju konji, koze, ovce, svinje, patke, guske, pure i kokoši te stara drvena kuća u kojoj je smještena etno zbirka starih predmeta i rukotvorina. Program putovanja: Polazak ispred škole u jutarnjim satima. Vošnja turističkim autobusom uz panoramski razgled Ivanić grada prema rijeci Savi, vožnja skelom DUBRAVČAK LIJEVI DUBRAVČAK DESNI te upoznavanje sa jesenjim promjenama u prirodi. Kratko upoznavanje sa lijevom i desnom obalom rijeke. Nastavak vožnje do sela Šumečani, doček djece na posjedu Kezele. Kraći odmor, zatim slijedi Uskršnja radionica ili radionica kruha. Djeca se upoznaju s tradicionalnim pečenjem kruha te svako dijete ima priliku zamijesiti svoj kruh ili sudjeluju u bojanju haja na tradicijski način. Dok se kruščići peku djeci je poslužen ručak iz domaće kuhinje. Nakon ručka razgledavanje posjeda na kojem se nalaze domaće životinje, igre na velikom i ograđenom travnjaku, šetnja i upoznavanje šume uz stručno vodstvo, mogućnost jahanja na konjima ili vožnja kočijom uz doplatu. Slobodno do predviđenog povratka za Zagreb. Prije polaska kući slijedi podjela kruščića, odnosno poboja

Cijena uključuje: 
prijevoz udobnim turističkim autobusom, pratitelja, pedagoški nadzor učenika - 2 razrednika u pratnji, boravak i ručak na imanju Kezele, osiguranje od nezgode i osiguranje jamčevine, troškovi organizacije i realizacija izleta te PDV.
Napomena: 
Dobrovoljno zdravstveno osiguranje ili paket putnog osiguranja tijekom boravka u inozemstvu moguće je zaključiti prilikom sklapanja ugovora o putovanju.U slučaju promjene elemenata kalkulacije (povećanje cijena smještaja, prijevoza, manji broj osoba od minimuma) agencija zadržava pravo promjene cijene aranžmana. U cijene aranžmana uračunat je popust za plaćanje gotovinom ili čekovima.