PP Velebit - Cerovačke špilje - Vrela Gacke

PP Velebit - Cerovačke špilje - Vrela Gacke
PP Velebit - Cerovačke špilje - Vrela Gacke
Dana: 
1

Cerovačke špilje , smještene na južnom dijelu Parka prirode „Velebit“, među najpoznatijim su i najznačajnijim speleološkim objektima u Hrvatskoj. Kompleks čine 3 špilje (Donja, Srednja i Gornja) sa ukupno 4 km istraženih kanala. Za turistički posjet uređeno je prvih 700 m Donje i Gornje špilje. Ove špilje su iznimno bogate nalazima iz davne prošlosti. Osim velike količine arheoloških ostataka također su jedno od većih nalazišta špiljskog medvjeda u Hrvatskoj. Tako ovdje možete i danas vidjeti tragove „brušenja“ medvjeda na stijenama nastale njihovim kretanjem uz stjenke špilja.

PROGRAM IZLETA: Polazak ispred škole u jutarnjim satima po dogovoru. Vožnja turističkim autobusom u pravcu Like uz usputna zaustavljanja po potrebi. Dolazak do Cerovečkih pećina. Po dolasku susret sa lokalnim vodićem i PP Velebit. Nakon obilaska Cerovečkih slijedi odlazak na vrila Gacke, degustacija kruha pripremljenog za tu prigodu od brašna iz vodenog mlina te prikaz starog načina mljevenja žita i pranja tepiha u stupama (tok vode prirodno vrti i ispire tkanine) na  mlinicama na vrilima Gacke.  U povratku mogući posjet malom pogonu sira u Otočcu uz mogućnost kupnje sira. Slobodno vrijeme do predviđenog povratka za Zagreb. Predviđeni povratak ispred škole u večernjim satima.

 

Cijena uključuje: 
prijevoz turističkim autobusom (klima, video),turističkog pratitelja,pedagoški nadzor učenika – 2 razrednika u pratnji,razglede prema programu,ulaznicu i vodstvo u Cerovečkim,posjet i prezentacija i degustacija u Vrilima Gacke,osiguranje od nezgode i jamčevinu,troškove organizacije i PDV.
Napomena: 
Dobrovoljno zdravstveno osiguranje ili paket putnog osiguranja tijekom boravka u inozemstvu moguće je zaključiti prilikom sklapanja ugovora o putovanju.U slučaju promjene elemenata kalkulacije (povećanje cijena smještaja, prijevoza, manji broj osoba od minimuma) agencija zadržava pravo promjene cijene aranžmana. U cijene aranžmana uračunat je popust za plaćanje gotovinom ili čekovima.