PP Žumberak - Samoborsko gorje

PP Žumberak - Samoborsko gorje
PP Žumberak - Samoborsko gorje
Dana: 
1
Noćenja: 
0
Minimalan broj plaćenih osoba: 
45

MLADI NADZORNIK je edukativni program Parka prirode Žumberak namjenjen školskom i predškolskom uzrastu. U zaštićenim područjima nadzornici imaju važnu ulogu u zaštiti prirode i okoliša. Oni na terenu putem promatranja i opažanja vode brigu o zaštiti prirode i okoliša. Kako se cijeli program temelji na opažanju i otkrivanju kroz igru, učenje i rad program nosi upravo taj naziv. Program se prilagođava godišnjim dobima I nastavnim cjelinama a organizira se uglavnom na sljedeći način: - obilazak izložbe - obilazak poučne staze uz stručno vodstvo - organiziranje raznih igara vezanih uz zaštitu prirode i živi svjet koji nas okružuje - ispunjavanje radnih listića Kroz upoznavanje s prirodom djeca ponavljaju, vježbaju te primjenjuju znanja različitih nastavnih cjelina: hrvatskog jezika, likovne i tjelesne kulture, matematike… Teme nastave koje se organiziraju u dogovoru s grupama (jedna tema po izletu) su: :: Upoznaj šumu: uz pomoć vodiča učenici istražuju biljni i životinjski svijet travnjaka. Kroz različite igre djeca uče o raznolikosti života i potrebi zaštite travnjaka. :: Tajni život biljaka: šetnjom poučnom stazom učenici upoznaju različite oblike bilja - zeljaste, gomoljaste, drvenaste, listopadne, crnogorične i sl. Dijelom u prirodi , a dijelom u poučnom laboratoriju upoznaju se detaljnije s građom biljke. Povezanost biljaka I životinja prestavljena im je kroz razne igre. ;; Potraga za blagom: program u kojem djeca uče osnovne orijentacije u prostoru. Uče se pronalaženju strana svijeta u prostoru pomoću karte, kompasa i GPS -a. :: Upoznaj potok: uz jedan od brojnih potoka u Parku djeca uče o raznolikosti životinjskog svijeta u potocima i različitim dijelovima vodotoka. Uče o hranidbenoj mreži i ugroženosti vodotoka te o značenju pitke vode, naročito na krškom terenu. U istraživačkom dijelu programa djecu se potiče na samostalno proučavanje žive i nežive prirode potoka u čemu im pomaže priručni laboratorij. :: Upoznaj život na selu: šetnjom poučnom stazom učenici se upoznaju s tradicionalnim načinom života, seoskim dvorištem, uzgojem domaćih životinja, vrtova, polja, vinograda i voćnjaka. :: Ekološka igraonica: igre kroz koje djeca upoznaju, uče, prepoznaju, interpretiraju, imitiraju, zapažaju, pronalaze i istražuju razne prirodne pojave I predmete, životinje i biljke, te na taj način razvijaju sva osjetila, tjelesne i intelektualne sposobnosti.

Cijena uključuje: 
prijevoz turističkim autobusom (klima, video), turističkog pratitelja, pedagoški nadzor učenika – 2 razrednika u pratnji, razglede prema programu, ulaznicu za PP Žumberak i odabrani program, osiguranje od nezgode i jamčevinu, troškove organizacije i PDV.
Napomena: 
Osiguranje: Dobrovoljno zdravstveno osiguranje ili paket putnog osiguranja tijekom boravka u inozemstvu moguće je zaključiti prilikom sklapanja ugovora o putovanju. Napomena: u slučaju promjene elemenata kalkulacije (povećanje cijena smještaja, prijevoza, manji broj osoba od minimuma) agencija zadržava pravo promjene cijene aranžmana. U cijene aranžmana uračunat je popust za plaćanje gotovinom ili čekovima.