Samobor i Botanički vrt Suban

Samobor
Botanički vrt Suban
Dana: 
1
Minimalan broj plaćenih osoba: 
45

Botanički vrt ljekovitog bilja SUBAN je 2000.g od strane Turističke zajednice Zagrebačke županije proglašen NAJ VRTOM. Šetajući uređenim stazicama možete prepoznati biljke koje nas svakodnevno okružuju (stolisnik, crni sljez, trputac, kopriva), a da ih i ne zapazimo i da ne znamo koliko su one vrijedne i da nam mogu pomoći u očuvanju našeg zdravlja. Ali u vrtu možete vidjeti i one biljke koje ne viđamo svaki dan poput ginka - Ginkgo biloba L. ili frangule - Rhamnus frangula L. Svojim mirisom iznenadit će Vas i bilje koje nije iz našeg podneblja poput komorača - Foeniculum vulgare Mill. ili smilja - Helichrysum arenarium L.

Polazak u ispred škole/vrtića u jutarnjim satima, vožnja turističkim autobusom (klima, video) do Samobora. Po dolasku razgled grada: Trg kralja Tomislava, stari grad s baroknom crkvom sv. Mihalja, nizovi skladno proporcioniranih kuća iz 18. i 19. st. uz rijeku Gradnu koji podsjećaju na Veneciju, župna crkva sv. Anastazije, franjevačka crkva Uznesenja Marijina… Povratak na Tomislavov trg, kraća pauza… Nastavljamo do botaničkog vrta Suban nadomak Samobora, smještenog između vrhova Plešivice i Oštrca, u malom pitoresknom selu Manja Vas... Već na ulazu dočekuje nas voditeljica vrta maskirana u zeca ili mišića koja nas na vrlo duhovit način vodi vrtom. Ljepota 200-njak vrsta ljekovitog bilja koje je označeno pločicom na kojoj se nalazi hrvatski i latinski naziv biljke, te porodica kojoj pripada, zainteresirati će i one najprobirljivije... Također preporučamo i obilazak obližnje barkone crkve sv. Leonarda, koja je sagrađena u 16. st. Nakon šetnje vrtom odmor osvježenje u sjenici uz obavezni Vita C čaj, a zatim ručak... Slobodno za druženje i rekreaciju u prirodi do zakazanog povratka … Povratak u poslijepodnevnim satima.

Cijena uključuje: 
Cijena uključuje: prijevoz turističkim autobusom (klima, video), turističkog pratitelja, pedagoški nadzor učenika – 2 razrednika u pratnji , razglede prema programu, boravak, ručak i čaj u botaničkom vrtu, osiguranje od nezgode i jamčevinu, troškove organizacije i PDV.
Napomena: 
Osiguranje: Dobrovoljno zdravstveno osiguranje ili paket putnog osiguranja tijekom boravka u inozemstvu moguće je zaključiti prilikom sklapanja ugovora o putovanju. Napomena: u slučaju promjene elemenata kalkulacije (povećanje cijena smještaja, prijevoza, manji broj osoba od minimuma) agencija zadržava pravo promjene cijene aranžmana. U cijene aranžmana uračunat je popust za plaćanje gotovinom ili čekovima.