Šćitarjevo - stari rimski grad Andautonija

Šćitarjevo - stari rimski grad Andautonija
Dana: 
1

PROGRAM IZLETA: Polazak ispred škole u 8:30 sati. Vožnja turističkim autobusom kroz Zagreb i Veliku Goricu do Šćitarjeva. Višegodišnja arheološka istraživanja koja su provođena na prostoru današnjeg sela Šćitarjevo potvrdila su da se ovdje nalazio grad ANDAUTONIJA (1-4. st.)- Ostaci ukazuju na gotovo 2000 godina staru  tradiciju urbanog života na zagrebačkom području. Iskopavanja se provode od 1981 g. u dvorištu župnog ureda u samom središtu Šćitarjeva a od 84. god paralelno sa iskopavanjem izvode se sustavni konzervatorijski restauratorski radovi. Po dolasku grupe susret s stručnim vodičem a potom razgled arheološkog parka ANDAUTONIJA prvi takve vrste u Hrvatskoj, Rimsku ulicu, gradsko kupalište i dr. Razgled rimske zgrade gdje se vrše arheološka istraživanja te šetnja prostorom grada. Slijedi arheološka radionica. Razgled crkve sv. Martina iz 18. st. te ulice u kojoj je sačuvano nekoliko tradicionalnih drvenih kuća. Slobodno do polaska za Zagreb. Predviđeni povratak ispred škole u cca 14:00 sati.  

Cijena uključuje: 
prijevoz udobnim turističkim autobusom,turističkog pratitelja,pedagoški nadzor učenika –učitelji u pratnji gratis,ulaznicu i radionicu za Šcitarjevo,osiguranje od nezgode, osiguranje jamčevine,troškove organizacije izleta i PDV.
Napomena: 
Dobrovoljno zdravstveno osiguranje ili paket putnog osiguranja tijekom boravka u inozemstvu moguće je zaključiti prilikom sklapanja ugovora o putovanju.U slučaju promjene elemenata kalkulacije (povećanje cijena smještaja, prijevoza, manji broj osoba od minimuma) agencija zadržava pravo promjene cijene aranžmana. U cijene aranžmana uračunat je popust za plaćanje gotovinom ili čekovima.