Sisak

PANORAMSKA VOŽNJA brodom “HRVAT” rijekama Kupa – Sava – Kupa
Sisak
Sisak
Sisak
Dana: 
1
Noćenja: 
0
Minimalan broj plaćenih osoba: 
40

Grad Sisak smjestio se na utoku rijeke Odre u Kupu i Kupe u Savu, u plodnom i često močvarnom području Panonske nizine, obilježenom umjerenom kontinentalnom klimom. Kroz povijest grad se razvijao uz Kupu, sad s njezine desne, sad s njezine lijeve strane. Razvoju grada osobito je pridonijela činjenica da su Sava i Kupa plovne upravo do Siska, što je potaklo gospodarski razvoj i trgovinu.Sisak spada među najstarija naselja središnje Hrvatske, budući da se tragovi njegove urbane naseljenosti mogu pratiti sve do 4. stoljeća p.n.e. Ipak, već i prije znakova urbanog naselja ovaj su kraj obitavali ljudi, te su prilikom arheoloških istraživanja nađeni prapovijesni ostaci oruđa i kipića idola.  

Program izleta:

Vožnja turističkim autobusom u pravcu Siska. Po dolasku u Sisak kratka šetnja do Malog Kaptola. Doček  grupe “RIMSKA STRAŽA”,  (dvije rimljanke) koje nas vode kroz povijest Siska. Gledanje kratkog filma u trajanjuz od 13 min. Šetnja do rimskih iskopina i kratko upoznavanje sa povijesnom baštinom. Povratak šetnicom do pristana Mali Kaptol gdje se ukrcavamo u turistički brod. Slijedi vožnja rijekom Kupom, u trajanju od 2 sata, do ušća rijeke Odre u Kupu,  nastavak vožnje Kupom - do ušća Kupe u Savu, prolazak pored   Starog grada ( “tri kule”). Na brodu postoji ugostiteljska ponuda, (sokovi, kava,vino i voda). Za grupe se organizira topli objed (catering; pileći file pohan u sezamu, kečap, kruh,sok). Nakon vožnje brodom slijedi nastavak obilaska sisačkim povjesnim znamenitostima (GIMNAZIJA- HOLANDSKA KUĆA- DIZALICA GRANIK – VELIKI KAPTOL - CRKVA SV KRIŽA – STARI GRAD obrambene  utvrde građene od 1544. do 1550. godine na ušću Kupe u Savu. Sagrađena je od cigle antičke Siscije s ciljem obrane od turskih navala. Upravo su pod zidinama Starog grada Turci 22. lipnja 1593. godine doživjeli strahovit poraz. (cca 25 min.). Obilazak Starog Grada u pratnji kustosa  (cca 20 - 30 min), a nakon razgleda muzejskog postava i tvrđave slobodno vrijeme do predviđenog povratka za školu.  

Cijena uključuje: 
Prijevoz turističkim autobusom,svi razgledi u programu,lokalno stručno vodstvo (rimljanke), ulaznicu u muzej u Starom gradu uz stručno vodstvo, vožnja brodom u trajanju od 2 sata, predavanje i kratki film, ručak na brodu, pratitelj iz agencije, čitelji u pratnji, osiguranje od nezgode i jamčevine, troškovi organizacije i realizacije izleta te PDV.
Napomena: 
Dobrovoljno zdravstveno osiguranje ili paket putnog osiguranja tijekom boravka u inozemstvu moguće je zaključiti prilikom sklapanja ugovora o putovanju.U slučaju promjene elemenata kalkulacije (povećanje cijena smještaja, prijevoza, manji broj osoba od minimuma) agencija zadržava pravo promjene cijene aranžmana. U cijene aranžmana uračunat je popust za plaćanje gotovinom ili čekovima.