Sjeverna Dalmacija

NP Paklenica - Nin - Zadar - Biograd - NP Kornati - Šibenik
Sjeverna Dalmacija
Sjeverna Dalmacija
Sjeverna Dalmacija
Dana: 
3
Noćenja: 
2

1.dan: NP Paklenica - Nin - Zadar - Biograd

Polazak ispred škole u 7:00h. Vožnja udobnim turističkim autobusom (klima, video) kroz Liku u pravcu mora. Dolazak u NP Paklenica, razgled nacionalnog parka - najposjecenija je staza od ulazne recepcije, kanjonom Velikom Paklenicom do Planinarskog doma Paklenica (trajanje oko 2 sata). Odmor i osvježenje u nacionalnom parku. Nastavak puta do Biograda, usputno zaustavljanje u Ninu i razgled arheološkog lokaliteta. Odlazak u Zadar, razgled grada: Gradska vrata i tvrđave, forum, pet bunara, katedrala Sv. Stošije, crkva Sv. Donata, crkva Sv. Šime... Nastavak puta. Po dolasku u Biograd smještaj u hotel, slobodno za kraći odmor ili kupanje do večere. Večera, zabava, noćenje.

Dan 2: Biograd – NP Kornati

Doručak. Nakon doručka odlazak brodom na cjelodnevni izlet u NP Kornati. Kornati su najbrojnija i najgušća otočna skupina u Jadranskom moru; sastoje se od 147 otoka, otočića i grebena. God. 1980. otoci su proglašeni nacionalnim parkom. Plovidba i razgled nacionalnog parka uz stručno vodstvo - prolaz kroz Malu Proversu i izlazak na otvoreno more gdje se vide grandiozni klifovi visoki i do 160 m. Dolazak u luku Telašćica, najsigurniju prirodnu luku na Jadranu, odlazak na Slano jezero, prirodni fenomen, toplije i gušće od mora. Slobodno vrijeme za kupanje u jezeru ili u moru. Ručak na brodu. Slobodno poslije ručka. Povratak u hotel u ranu večer, večera, zabava, noćenje.


Dan 3: Biograd – Šibenik – NP Krka – Knin - Zagreb

Doručak. Nakon doručka odlazak autobusom u Šibenik, najstariji izvorno hrvatski grad na jadranu. Po dolasku u Šibenik, razgled grada uz stručno vodstvo lokalnog vodiča: Katedrala Sv. Jakova, Crkva Sv. Ivana, Nova crkva, Kaštel i zidine, Šubićevac… Odlazak u NP Krka, po dolasku ručak u restoranu Visovac a zatim razgled nacionalnog parka – Skradinski buk i brodicom otočić Visovac. Nastavak puta kraća usputno zaustavljanje u Kninu i obilazak kninske tvrđave. Povratak u kasnim večernjim satima.

 

Cijena uključuje: 
prijevoz udobnim turističkim autobusom,turističkog pratitelja,pedagoški nadzor učenika,razglede po programu,smještaj u hotelu u 2/3/4-krevetnim sobama TWC,2 puna pansiona (1 ručak na brodu u NP Kornati,1 ručak u restoranu u NP krka),ulaznicu za NP Paklenica,cjelodnevni izlet brodom u NP Kornati s uključenom ulaznicom i ručkom,ulaznicu za NP Krka,ulaznicu za Kninsku tvrđavu,osiguranje od nezgode i jamčevinu,troškove organizacije i PDV.
Napomena: 
Dobrovoljno zdravstveno osiguranje ili paket putnog osiguranja tijekom boravka u inozemstvu moguće je zaključiti prilikom sklapanja ugovora o putovanju.U slučaju promjene elemenata kalkulacije (povećanje cijena smještaja, prijevoza, manji broj osoba od minimuma) agencija zadržava pravo promjene cijene aranžmana. U cijene aranžmana uračunat je popust za plaćanje gotovinom ili čekovima.