Sljeme i Rudnik Zrinski

Sljeme i Rudnik Zrinski
Dana: 
1
Minimalan broj plaćenih osoba: 
45

Rudnik Zrinski prvi je srednjovjekovni rudnik u Hrvatskoj uređen za posjete. U rudniku se vadilo srebro tijekom 16. i17. stoljeća. Park prirode Medvednica pokušala je prikazati način srednjevjekovnog rudarenja na Medvednici kao i život rudara. Zbirka je opremljena skulpturama rudara i bergmeistera, poučnim tablama, a vjernu sliku upotpunjuju zvukovi kapanja vode, udarci pijuka u stijenu, škripa drvenih tački i prigušeni razgovor rudara.

PROGRAM IZLETA
Polazak ispred škole/vrtića u 8:00 sati. Vožnja turističkim autobusom do planinarskog doma Grafičar. Šetnja kroz šumu do rudnika Zrinski (cca 5 min.). Po dolasku susret sa stručnim vodičem PP i pripreme za obilazak rudnika. Grupe se dijele po cca 10-15 djece te svako dijete dobije zaštitnu kacigu i kreće u obilazak rudnika. Trajanje obilaska jedne grupe traje oko cca 15 min. Za to vrijeme ostala djeca se igraju u šumi raznih igara te upoznavanje s biljnim i životinjakim svijetom. Program se prilagođava uzrastu djece. Povratak ispred škole/vrtića oko cca 14:00 sati (ako nije drugačije dogovoreno).

Cijena uključuje: 
prijevoz udobnim turističkim autobusom, pratitelja te razgled prema programu, pedagoški nadzor djece- učitelji u pratnji, ulaznicu i vodstvo za rudnik Zrinski, osiguranje od nezgode i osiguranje jamčevine, agencijske troškove organizacije i realizacije izleta te PDV.
Doplate: 
organizacija ručka u planinarskom domu cca 30-35 kn ovisno o meniu.
Napomena: 
Osiguranje: Dobrovoljno zdravstveno osiguranje ili paket putnog osiguranja tijekom boravka u inozemstvu moguće je zaključiti prilikom sklapanja ugovora o putovanju. U slučaju promjene elemenata kalkulacije (povećanje cijena smještaja, prijevoza, manji broj osoba od minimuma) agencija zadržava pravo promjene cijene aranžmana. U cijene aranžmana uračunat je popust za plaćanje gotovinom ili čekovima.