Uskrs na ekološkom imanju Zrno

Terenska nastava, radionice
Uskrs na ekološkom imanju Zrno
Dana: 
1
Noćenja: 
0
Minimalan broj plaćenih osoba: 
45

Imanje "Zrno", najstarije (od 1988.) ekološko imanje u Hrvatskoj, s najvećom bioraznolikošću na površini od 12 ha, jedinstvena je oaza u kojoj se ne koriste mineralna gnojiva ni pesticidi. Zrno je prvo u Hrvatskoj 1995. dobilo EKO-OSKAR za zaštitu okoliša u poljoprivredi i šumarstvu. Od 2002. godine imanje je u sustavu kontrole prema hrvatskom Zakonu o ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji. Upisano je u Upisnik eko-proizvođača za potpuno ekološko imanje. PROGRAM IZLETA; Polazak ispred škole u 9:00 sati. Vožnja turističkim autobusom u pravcu Nove Kapele, te dolazak u Habijanovac i Ekološko imanje Bio-Zrno. Po dolasku susret s domaćinom uz dobrodošlicu ( čaj i «bakin» kruh s domaćim pekmezom ili ajvarom). Zatim slijedi program koji se prilagođava grupi učenika: -pripreme za Uskrs (bojenje jaja u ljuskama od luka, šaranje voskom, ukrašavanje jaja raznim prirodnim materijalima) -priprema tla, sjetva i sadnja na dječjim gredicama, -upoznavanje povrća u vrtu, -upoznavanje samoniklog jestivog, začinskog i čajnog bilja i kuhanje s njima, -proljetne salate za pročišćavanje organizma, -prepoznavanje proljetnica na livadi i u šumi, -izrada visoke gredice, -orezivanje ruža i grmlja, -orezivanje voćaka, -cijepljenje, -trčanje u vrećama, -crtanje kredama na betonu ili asfaltu, -pletenje vjenčića od maslačka, tratinčica i drugog livadskog cvijeća -puhanje maslačkovih lampica, -pjesmice o cvijeću, 12:30 je vrijeme predviđeno za ručak kad djeca imaju i malu pauzu u programu, a prije povratka kući djeca su počašćena uskršnjim kolačem PINCA, rađen bez jaja, od kukuruznog brašna i grožđica. Predviđeni povratak u poslijepodnevnim satima oko 16: 00.

Cijena uključuje: 
prijevoz turističkim autobusom, pratitelja-za terensku nastavu iz agencije, ručak, uskršnju radionicu i program terenske nastave kako je navedeno, učitelji u pratnji, osiguranje od nezgode i jamčevine, troškovi organizacije I realizacije izleta te PDV.
Napomena: 
Osiguranje: Dobrovoljno zdravstveno osiguranje ili paket putnog osiguranja tijekom boravka u inozemstvu moguće je zaključiti prilikom sklapanja ugovora o putovanju. Napomena: u slučaju promjene elemenata kalkulacije (povećanje cijena smještaja, prijevoza, manji broj osoba od minimuma) agencija zadržava pravo promjene cijene aranžmana. U cijene aranžmana uračunat je popust za plaćanje gotovinom ili čekovima.